26.7.-28.7.2024 Soustředení Šumava – mládež

Opět po roce jsme v pátek ráno vyjeli na šumavské soustředení.
Hned po příjezdu jsme postavili naše tábořiště, osvěžili se v potoku a poté vyrazili do obce Zdíkovec na exkurzi a užít si místní kultury.
V sobotu po snídaní následoval výlet – výšlap na rozhledu Javorník a vlčí stezka Srní. Opět koupačka v potoku a zasloužený odpočinek a hry před noční Šumavskou ligou mladých hasičů. Den jako malovaný.
Loňské vítězství na Šumavské lize mládeže v Benešova Hora se nám bohužel letos obhájit nepodařilo. S prostřikem na LP nám celkový čas 19,99 ( PP 15,84 ) stačil na 4. místo.
Noc na neděli byla dobrodružná, kterou jsme s přehledem zvládli. Třikrát se přes nás prohnala pravá šumavská bouřka s lijáky ( 16 mm ) a paletový systém spaní ve stanu se 100% osvědčil. Deštivé nedělní ráno nám po roce opět překazilo návštěvu lanového parku. Ujít jsme si nenechali návštěvu hradu Kašperk. Po prohlídce hradu a Kašperek jsme dobalili zbytek tábořiště a po 21 hodině dojeli do svých domovů. Tři dny na Šumavě utekly zase jako voda. Stále je v tomto okolí plno zajímavých míst k vidění, takže se budeme těšit zase příští rok.
Děkujeme rodině Benešové ze Zdíkovce za poskytnutí zázemí.

 

 

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.